[vc_row][vc_column][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]
درباره دوربین های مدار بسته ؛ تاریخچه و انواع آن بیشتر بدانید
[/vc_column_text][vc_separator][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”7459″ img_size=”500×300″ alignment=”center” style=”vc_box_rounded” parallax_scroll=”no”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text text_larger=”no”]
“دوربین مداربسته” چیست؟
واژه “دوربین مداربسته” برگردان فارسی کلمه انگلیسی closet circuit television یا به اختصار cctv می باشد. معنی لغوی آن جعبه جادویی مدار بسته است و به دوربین هایی گفته می شود که در جای خود ثابت اند.دوربین مداربسته به کلیه دوربین هایی اطلاق می گردد که در محل خود ثابت بوده و تصاویر را به یک یا چند محل ارسال می کنند. از آنجا که اغلب این دوربین ها در حفاظت، نظارت و سیستم های مانیتورینگ امنیت بکار می رود این واژه بیشتر به همین حیطه بر می گردد اما معنی فنی آن حتی دوربین های ویدیو تلفن و کنفرانس را نیز دربر می گیرد.
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text text_larger=”no”]
تاریخچه :
نخستین سیستم مداربسته در سال 1942 میلادی توسط شرکت زیمنس آلمان به منظور مشاهده پرتاب موشک های v2 نصب شد. یک مهندس آلمانی بنام “والتر بروچ” مسئول نصب این سیستم بود. در آمریکا اولین تبلیغ دوربین مداربسته در سال 1949 مربوط به محصولی با نام “وریکون” بود که در تبلیغات گفته میشد به مجوز دولتی نیازی ندارد.از آن پس سیستم های ضبط تصاویر دوربین مداربسته در برخی پایگاه های فضایی بزرگ جهت ضبط تصاویر پرتاب موشک ها بکار گرفته شد و خیلی زود روی موشک ها نصب شد تا جایی که تصاویر را همراه با صدا به زمین ارسال کرد.
اولین رونمایی از دوربین مداربسته در اماکن عمومی آمریکا در سال 1973 بود. زمانی که در میدان تایمز نیویورک اولین دوربین مداربسته به منظور جلوگیری از جرایم در محدوده نصب شد اما نقش چشمگیری در کاهش جرایم ایفا نکرد. تا اینکه در سال 1980 دوربین های مداربسته در سطح گسترده ای در سراسر آمریکا بخصوص در مراکز عمومی بکار گرفته شد. بنظر می آمد استفاده از دوربین مداربسته راهی ارزان تر در مقایسه با بکارگیری نیروهای پلیس برای شناسایی جرایم باشد.
بتدریج برخی از حرفه ها و مشاغل بخصوص آنهایی که بیشتر در معرض سرقت قرار داشتند نیز به دوربین مداربسته روی آوردند. در سال 1990 دستگاه های ضبط تصاویر دوربین ها تنها با قابلیت ” ضبط بعد از شناسایی حرکت” وارد بازار شدند که استفاده از دوربین مداربسته را در این کشور بسیار بیشتر کرد. تا قبل از آن، دستگاه های ضبط تصاویر تا حد زیادی از نظر میزان حجم ذخیره و قابلیت ها بسیار محدود بود. از نیمه دوم سال 1990 پلیس دوربین های زیادی را در سطح شهرها بخصوص مراکز عمومی ، مدارس و پروژه های ساختمانی نصب کرد.
در انگلستان نیز استفاده از دوربین مداربسته بسیار متداول شد. شهر “نورفولک” انگلستان نخستین جایی در این کشور بود که دوربین ها در آن نصب شدند.بطور کلی در دهه میلادی بین 1990 تا 2000 استفاده از دوربین های مداربسته در بسیاری از کشورها رواج یافت.
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_empty_space woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][vc_empty_space woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][vc_empty_space woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][vc_single_image image=”7469″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_rounded” parallax_scroll=”no”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][vc_column_text text_larger=”no”]
انواع دوربین مدار بسته
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]
دوربین های مداربسته به مجموعه های مختلفی تقسمی میشوند از جمله ؛ دوربین مدار بسته آنالوگ ؛ دوربین مدار بسته تحت شبکه ؛ دوربین های مدار بسته HD ؛دوربین های مداربسته دید در شب ؛ دوربین های مدار بسته بی سیم و دوربین های مدار بسته Dome , Speed dome , box , bullet و …
که در زیر به معرفی انواع و تفاوت های آنها توسط تیم ایمن پارسیان میپردازیم
[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_empty_space woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][vc_single_image image=”7476″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_rounded” parallax_scroll=”no”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text text_larger=”no”]
دوربین مداربسته آنالوگ معمولی :
این دوربین ها اولین نسل دوربین های مدار بسته و همچنین رایج ترین آن ها به حساب می آیند. دوربین های آنالوگ با توجه به قیمت کم، سیستم کوچک و نصب آسان یکی از انتخاب های کاربران خانگی و حتی کسب و کار های کوچک به شمار می روند.
سیستم دوربین های مداربسته آنالوگ از یک یا چندین دوربین آنالوگ، یک دستگاه DVR ( ضبط دیجیتال تصاویر ) و کابل کواکسیال جهت اتصال دوربین ها به DVR تشکیل شده است. تصاویر ضبط شده در دوربین مدار بسته به صورت آنالوگ به دستگاه DVR ارسال شده و در آنجا پس از پردازش، به فرمت دیجیتال تبدیل می شود. دوربین های آنالوگ حداکثر تا رزولوشن 582*960 قادر به ضبط تصویر هستند به همین جهت در مقایسه با دیگر دوربین های مداربسته از کیفیت پایین تری برخوردارند
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text text_larger=”no”]
دوربین مداربسته تحت شبکه IP :
این دوربین ها با نام های دیگری از جمله دوربین IP یا دوربین اینترنتی نیز شناخته می شوند. ساختار سیستمی این دوربین ها به گونه ای است که شما می توانید با تنظیم آدرس IP بر روی آن ها، از طریق شبکه یا اینترنت به صورت آنلاین تصاویر ارسال شده از دوربین های مداربسته را دریافت و مشاهده نمایید.
در ساختار سیستمی دوربین مدار بسته تحت شبکه ، تجهیزات پسیو شبکه بیشتری به نسبت دوربین های آنالوگ احتیاج است، برای راه اندازی این دوربین ها نیاز به سوئیچ شبکه برای برقراری ارتباط بین دوربین ها و سیستم های اتصالی است هم چنین در صورتی که قصد داشته باشید به صورت آنلاین و از طریق اینترنت محل کار و زندگی خود را مشاهده کنید همانند دوربین های آنالوگ نیاز به یک مودم روتر دارید. دیگر تغییر دوربین های تحت شبکه، حذف دستگاه DVR و جایگزینی آن با NVR است که نمونه پیشرفته تر DVR محسوب می شود و امکانات بیشتری با خود به همراه دارد.
یک دوربین تحت شبکه به طور کلی از لنز، سنسور تصویر، پردازشگر تصویر، چیپ فشرده سازی و چیپ شبکه تشکیل شده است. زمانی که نور از سنسور عبور می کند به سیگنال دیجیتال تبدیل شده و توسط پردازشگر تصویر پردازش می شود. سپس این دیتا فشرده سازی شده و روی شبکه ارسال می شود.
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_empty_space woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][vc_single_image image=”7480″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_rounded” parallax_scroll=”no”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_empty_space woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][vc_single_image image=”7482″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_rounded” parallax_scroll=”no”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text text_larger=”no”]
انواع دوربین مداربسته براساس ظاهر و عملکرد
دوربین مداربسته دام ( DOME )، اسپید دام ( SPEED DOME )
، جعبه ای ( BOX )، بولت ( BULLET ) :
دوربین های مدار بسته به 4 صورت دام، اسپید دام ، جعبه ای و بولت موجود است. مزیت استفاده از دوربین مداربسته تحت شبکه دام پوشش گسترده تر محیط است درحالی که در دوربین مداربسته باکس شما قادر به پوشش تمام زوایا نیستید و همین مورد سبب می شود از این نقاط کور در جهت اهداف خراب کارانه استفاده شود. برای جبران مشکل زاویه دوربین های باکس، امکان تعویض لنز و تغییر زاویه دید را برای کاربران فراهم کرده اند.
دوربین های مداربسته بولت دوربین هایی استوانه ای هستند که دارای تنوع زیاد و ویژگی های گسترده هستند. مزیت این دوربین ها در مقایسه با دوربین های دام در این است که دوربین بولت از انعطاف پذیری بیشتری برخوردار است و در مناطق مختلفی از جمله روی سقف و دیوار قابل نصب است درحالی که دوربین دام با هدف پوشش فضاهای وسیع طراحی و تولید شده است. البته ذکر این نکته نیز ضروری است که امروزه دوربین های تولید شده ترکیبی از موارد مختلف هستند و بهتر از قبل می توانند تمامی نیازهای کاربران را پوشش دهند.
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text text_larger=”no”]
دوربین مداربسته بی سیم ( وایرلس ) و سیمی :
دوربین مداربسته سیمی برای اتصال به دستگاه نیازمند وجود یک بستر فیزیکی یا همان کابل است که بسته به نوع دوربین می تواند کابل کواکسیال یا کالب شبکه باشد. این نوع دوربین ها با توجه به برخورداری از حداکثر پهنای باند و سرعت، ارتباطی با حداکثر پایداری و بدون وقفه ارائه می دهند. دوربین های مدار بسته سیمی در مقایسه با دوربین های بی سیم امن تر هستند چرا که امکان هک شدن و شنود اطلاعات در میانه راه وجود ندارد.
ایمن پارسیان 09126033926
دوربین مداربسته بی سیم می تواند بدون وجود کابل و بستر فیزیکی، تصاویر را با استفاده از امواج وایرلس انتقال دهد. یکی از بزرگترین مزیت های این نوع دوربین، جابجایی آسان آن ها است که باعث شده در مقابل دوربین های سیمی که برای جابجایی نیاز به تغییراتی در طول کابل دارند، برگ برنده را داشته باشد.
ایمن پارسیان 09126033926
از معایب دوربین های بی سیم همان طور که در بالا اشاره شد می توان به ناپایداری ارتباط این دوربین ها اشاره کرد به طور مثال اگر در میانه ی راه دیواری بتنی قرار داشته باشد ممکن است اختلالاتی در ارتباط شما بوجود بیاید. مشکل دیگه ی دوربین های مداربسته بی سیم برد پایین ارسال اطلاعات این دوربین ها در مقایسه با دوربین های سیمی است که می توانند مسافت بسیار زیادی را با استفاده از کابل های شبکه پوشش دهند.
برای خرید محصولات از این سایت کلیک کنید .
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_empty_space woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][vc_single_image image=”7484″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_rounded” parallax_scroll=”no”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_empty_space woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][vc_single_image image=”10765″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_rounded” parallax_scroll=”no”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text text_larger=”no”]
دوربین مداربسته دید در شب ( IR ) و روز :
دوربین مدار بسته روز شامل دوربین هایی می شود که امکان ضبط تصویر در تاریکی راه به همراه ندارند، به همین دلیل هم قیمت ارزان و فروش محدودتری نسبت به دوربین های دید در شب دارند. دوربین های مداربسته دید در شب یا همان دوربین IR به شما این امکان را می دهند تا بتوانید در تاریکی و با کیفیت مطلوب به ضبط تصویر بپردازید. با توجه به ویژگی های گسترده و تکنولوژی هایی که در این دوربین ها در حال استفاده است، هر روزه شاهد افزایش کیفیت تصاویر ضبط شده در محیط های تاریک هستیم. در تصویر روبرو نمایی از یک فروشگاه که توسط یک دوربین مدار بسته دید در شب ضبط شده است را مشاهده می کنید.
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text text_larger=”no”]
وظیفه لنز :
اندازه چیپ تصویر دوربینها محدود و کوچک است.این موضوع باعث خواهد شد تصویر تشکیل شده بر روی چیپ تصویر بسیار محدود باشد. برای رفع این مشکل باید از وسیله ای برای متمرکز کردن نور بر روی چیپ تصویر استفاده شود. به این وسیله لنز میگویند.لنز دوربینهای مداربسته معمولاً از یک یا چند عدسی تشکیل شده است که با توجه به فاصله کانونی، قسمت مشخصی از تصویر رو به رو را بر روی چیپ تصویر ایجاد میکنند. هر چه فاصله کانونی لنز بیشتر باشد تصویر را کمتر متمرکز میکند و زاویه دید دوربین کمتر خواهد بود.از طرفی در دو دوربین با لنزهای با فاصله کانونی ثابت دوربینی که چیپ تصویر بزرگتری داشته باشد تصویر را با زاویه بیشتری نشان میدهد.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text text_larger=”no”]
ساختار اصلی دوربین مداربسته
بدنه دوربین : قاب اصلی و قاب پوششی (بیرونی) که نسبت به فضای مورد استفاده آن را انتخاب میکنند.
بخشهای الکترونیکی دوربین : سنسور، بورد اصلی، کانکتور و بورد تغذیه.
لنز دوربین : لنز زوم یا موتور دار دوربین مداربسته نوعی از لنز است.
که امکان تغییر فاصله کانونی و در نتیجه زاویه دید دوربین را از راه دور مهیا میکند.
این لنزها همچنین معمولاً دارای فوکوس خودکار نیز هستند.
در این مطلب با این نوع از لنزها بیشتر آشنا خواهید شد.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]
تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه :
- رزولوشن تصویر : دوربینهای تحت شبکه از نظر رزولوشن تصویر سطح بسیار بالاتری را نسبت به دوربینهای آنالوگ دارند.
- پردازش تصویر : گرچه دوربینهای آنالوگ قابلیتهای اولیهای در این زمینه دارند.
ما قابلیتهای اصلی پردازش تصویر (تشخیص صورت، پلاک خودرو و …) تنها در دوربینهای تحت شبکه قابل دسترسی هستند
مقالات خارجی مربوط لطفا کلیک کنید .
- انعطاف پذیری و امکان گسترش : با توجه به استفاده دوربینهای تحت شبکه از بستر شبکههای دیجیتال، این دوربینها انعطافپذیری و امکان گسترش بسیار بالاتری دارند.
- قیمت : از نظر قیمت، هزینه دوربینهای آنالوگ به مراتب پایینتر از دوربینهای تحت شبکه است.
- سادگی در نصب و نگهداری : دوربینهای آنالوگ از نظر ساختار نصب و نگهداری بسیار سادهتر هستند و پیچیدگی فنی کمتری دارند.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]
کاربرد سوئیچر در دوربین های مدار بسته :
سوئیچر switcherدر سیستم های مدار بسته برای وصل کردن چند دوربین به یک مانیتور مورد استفاده قرار می گیرد.سوییچرها به ۴، ۶، و ۸ کاناله تقسیم بندی می شوند .برای استفاه از این سوئیچرها باید با توجه به تعداد دوربین مورد استفاده در سیستم و نوع پورت دوربین ها دست به انتخاب بزنیم.
برای استفاده از سوییچر، دوربینها را به ورودی های مختلف سوییچر وصل کردهو سپس از پورت خروجی سوییچر یک کابل به مانیتور وصل می کنیم.با انتخاب هر کانال تصویر دوربین متصل شده به آن کانال نمایش داده می شودهچنین می توان سوویچر را در حالت اتوماتیک قرار دهیم. بدین صورت که تصاویر دوربینهای مختلف به صورت گردشی (یکی پس از دیگری ) و طبق زمانی که ما تعیین می کنیم، به نمایش در بیاید
انواع پورت های تصویر بکار رفته در سیستم دوربین مدار بسته:
- پورت AV :که با کابل ارتباطی AV صدا و تصویر را انتقال می دهد.
- پورت SVIDEO:این پورت به ندرت مورد استفاده قرار می گیرد.
- پورت HDMI :این پورت تصاویر و صدا را با کیفیت بسیار مطلوبی انتقال می دهد که رکوردهای امروزی همه دارای این پورت هستند
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]